Kontakt: dorotaw79@gmail.com

piątek, 13 stycznia 2017

Pasta z awokado i jajek

Ponoć Aztekowie nazywali je masłem "Boga"
Nie będę wam wyliczać, wszystkich właściwości za które cenimy awokado.
Jedynie chcę was zachęcić, do wprowadzenia tego owocu do domowego menu, ponieważ tylko na tym zyskacie .

Przygotowałam dzisiaj dla was, szybką pastę z awokado i jajek, jest świetnym dodatkiem do świeżego pieczywa.


Zapraszam do wypróbowania.



Składniki:


Awokado 1 szt.
Jajka 4 szt.
czosnek 2-3 ząbki
Cytryna 1\2
Pieprz
Sól


Wykonanie:


Awokado rozdrobnić widelcem i skropić sokiem z cytryny .
Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Czosnek zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Wszystkie składniki razem połączyć i doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.

Smacznego.







2 komentarze: