Kontakt: dorotaw79@gmail.com

niedziela, 1 stycznia 2017

Zapiekane ziemniaki

Prosty łatwy i szybki przepis na ziemniaczki do obiadu lub samodzielnej przekąski z sosem jogurtowym z czosnkiem.
Ziemniaki dobrze umyć pokroić w ćwiartki i lekko obgotować, następnie odcedzić.
Lekko przestudzone ziemniaki polać oliwą z oliwek, (można zastosować oliwę smakową np. chilli) posypać przyprawą do ziemniaków lub doprawić według własnego uznania. Ja przyprawiam solą, pieprzem, rozmarynem, mieloną papryczką chilli. Dobrze obtoczyć ziemniaki w oliwie i przyprawach następnie wstawić do piekarnika, piec do zrumienienia w 180 stopniach z termoobiegiem.



Polecam ten sposób ponieważ, lekkie obgotowanie ziemniaków przyśpiesza czas przygotowania potrawy, życzę smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz