Kontakt: dorotaw79@gmail.com

czwartek, 22 czerwca 2017

Czereśnie pod kokosową kruszonką


Pyszności :)
nie wiem jak wy, ale ja jestem wielką fanką owoców zapiekanych pod kruszonką,
więc przygotowałam deser, który idealnie nadaje się na letni piknik.
Czereśnie plus kokosowa kruszonka zrobiona na bazie zdrowej margaryny Optima Omega 3
zaskoczą was swoim delikatnym smakiem i będziecie z chęcią do nich powracać :)


Zapraszam na przepis.







Składniki:

Czereśnie 500 g.
Mąka 100 g.
Cukier 100 g.
Wiórki kokosowe 50 g.
Cukier waniliowy 1 łyżeczka.
Margaryna (Omega Optima 3)  100 g.






Wykonanie:

Czereśnie wydrylować i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego.
W misce wymieszać mąkę, kokos, cukier i cukier waniliowy.
 Dodać posiekane masło, wymieszać i następnie rozcierać palcami, aż powstanie kruszonka. Posypać nią przygotowane owoce i wstawić je do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec 30-40 minut, aż kruszonka ładnie się przyrumieni.



Smacznego :)



1 komentarz:

  1. Uwielbiam czereśnie, a desery pod kruszonką sa jednymi z moich ulubionych :)

    OdpowiedzUsuń