Kontakt: dorotaw79@gmail.com

niedziela, 11 czerwca 2017

Pasta z awokado i mozzarelli



Awokado to wspaniały owoc o wszechstronnym zastosowaniu w kuchni.
Dzisiaj przygotowałam niezwykle prostą pastę z awokado i mozzarelli z dodatkiem czosnku i wiosennego lubczyku.
Pasta jest bardzo smaczna i zdrowa idealnie nadaje się na drugie śniadanie do pracy czy szkoły.
Uwielbiam takie pasty mogłabym je jeść codzienne :)
Wypróbujcie a na pewno, też ją polubicie :)


Zapraszam na przepis.







Składniki:

Awokado duże 1 szt.
Czosnek duży ząbek  1 szt.
Mozzarella 125 g.
Sok z cytryny 1\2 szt.
Lubczyk mały pęczek 1 szt.
Sól.
Pieprz.






Wykonanie:

Awokado rozdrabniamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Lubczyk drobno kroimy, mozzarellę trzemy na tarce o drobnych oczkach.
Wszystkie składniki razem łączymy, doprawiamy pieprzem i solą.





Pasta jest gotowa do podania.

Smacznego :)

3 komentarze:

  1. Z mozzarellą jeszcze nie robiłam pasty z awokado. Ciekawy pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Awokado ma takie właściwości odżywcze, że raczej bym go nie odtrącała.
      Można jednak zamienić na przykład na jajko lub sama mozzarella z czosnkiem i odrobiną oliwy a na wierzch plaster pomidora:)
      Myślę że, taka zmiana też będzie smaczna.

      Usuń