Kontakt: dorotaw79@gmail.com

wtorek, 14 lutego 2017

Krem z fasoli


Witam serdecznie, dzisiaj smaczna zupa krem z fasoli, prosta, i pożywna.
Tak jak inne moje zupy i ta jest odchudzona żadnego boczku czy kiełbasy, co zazwyczaj jest podstawą tradycyjnej fasolowej.

Zapraszam na przepis.






Składniki:

Fasola duży Jaś 0,5 kg.
Bulion drobiowy 2 l.
Ziele angielskie.,
Liść laurowy.
Rozmaryn suszony 1 łyżka.






Wykonanie:

Namoczyć fasolę na 24 godziny.
Ugotować fasolę w bulionie razem z przyprawami do miękkości następnie wyjąć liście i kulki ziela angielskiego.
Fasolę rozdrobnić blenderem na krem, jeżeli bulion się wygotował uzupełnić wodą do pożądanej gęstości. Skropić zupę oliwą z oliwek i gotowe.

Smacznego.

Przepis dołączony do akcji.