Jabłka i czekoladowe ciasto to idealne połączenie, któremu nikt się nie oprze a murzynek w tej wersji znika od ręki :)
Zapraszam na przepis.
Składniki.
Mąka 2 szklanki.
Cukier 1 niepełna szklanka.
Jajka 3 sztuki.
Olej 1\2 szklanki.
Kefir 1\2 szklanki.
Kakao 1 czubata łyżka.
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka.
Soda oczyszczona 1 łyżeczka.
Jabłka 2-3 sztuki.
Wykonanie.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
Mąkę przesiać do miski i dodać pozostałe składniki poza jabłkami.
Wymieszać całość dokładnie mikserem, a następnie dodać jabłka, łączymy całość, mieszając łyżką.
Przelewamy ciasto do formy wyłożonej papierem (u mnie jest to tortownica o średnicy 26 cm).
Ciasto pieczemy przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz