Chrupiąca kapustka panierowana będzie świetną przekąską lub ciepłym dodatkiem do obiadu.
Doskonale też smakuje polana sosem pomidorowym lub koperkowym.
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Główka kapusty włoskiej, średniej wielkości 1 sztuka.
Jajka 2-3 sztuki.
Bułka tarta.
Sól.
Pieprz.
Papryka słodka lub ostra.
Olej do smażenia.
Wykonanie:
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, wyciąć głąb, ugotować główkę w całości, w osolonej wodzie, można do wody dodać kostkę rosołową.
Ugotowaną do miękkości kapustę wyjąć z wody, osączyć i po ostygnięciu pokroić w ćwiartki.
Jajka roztrzepać widelcem.
Do tartej bułki dodajemy sól, pieprz i paprykę słodką lub ostrą w zależności od własnych upodobań.
Mieszamy bułkę z przyprawami i obtaczamy porcje kapusty w jajku, a następnie bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego :)
Doskonale też smakuje polana sosem pomidorowym lub koperkowym.
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Główka kapusty włoskiej, średniej wielkości 1 sztuka.
Jajka 2-3 sztuki.
Bułka tarta.
Sól.
Pieprz.
Papryka słodka lub ostra.
Olej do smażenia.
Wykonanie:
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, wyciąć głąb, ugotować główkę w całości, w osolonej wodzie, można do wody dodać kostkę rosołową.
Ugotowaną do miękkości kapustę wyjąć z wody, osączyć i po ostygnięciu pokroić w ćwiartki.
Jajka roztrzepać widelcem.
Do tartej bułki dodajemy sól, pieprz i paprykę słodką lub ostrą w zależności od własnych upodobań.
Mieszamy bułkę z przyprawami i obtaczamy porcje kapusty w jajku, a następnie bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz