Kontakt: dorotaw79@gmail.com

wtorek, 24 września 2019

Kapusta włoska panierowana

Chrupiąca kapustka panierowana będzie świetną przekąską lub ciepłym dodatkiem do obiadu.
Doskonale też smakuje polana sosem pomidorowym lub koperkowym.


Zapraszam na przepis.




Kapusta włoska panierowana







Składniki:

Główka kapusty włoskiej, średniej wielkości 1 sztuka.
Jajka 2-3 sztuki.
Bułka tarta.
Sól.
Pieprz.
Papryka słodka lub ostra.
Olej do smażenia.











Wykonanie:

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, wyciąć głąb, ugotować główkę w całości, w osolonej wodzie, można do wody dodać kostkę rosołową.
Ugotowaną do miękkości kapustę wyjąć z wody, osączyć i po ostygnięciu pokroić w ćwiartki.
Jajka roztrzepać widelcem.
Do tartej bułki dodajemy sól, pieprz i paprykę słodką lub ostrą w zależności od własnych upodobań.
Mieszamy bułkę z przyprawami i obtaczamy porcje kapusty w jajku, a następnie bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.





Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz