Kontakt: dorotaw79@gmail.com

wtorek, 15 maja 2018

Masło szczypiorkowe

W kilka minut możecie zmienić nudne codzienne masło w pachnące szczypiorkowe masełko, które swoim aromatem wzbogaci wasz posiłek.
Jest to jeden z lepszych dodatków do świeżego chleba, grillowanych tostów i wprost idealne do pieczonych ziemniaków.
Masła smakowe są nieodzownym elementem w mojej kuchni.


Zapraszam na przepis.



Masło szczypiorkowe




Składniki:


Masło 250 gram.
Szczypiorek drobno pokrojony 4 czubate łyżki.
Sól do smaku.










Wykonanie:


Masło najlepiej jest dobrze utrzeć lub rozbić blenderem, jednak gdy dokładnie wymieszamy, też będzie dobrze, a masło nie straci na smaku.
Do puszystego masła dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku solą.
Dokładnie razem mieszamy i gotowe, możemy podać pyszne masełko na stół.





Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz