Kontakt: dorotaw79@gmail.com

wtorek, 11 grudnia 2018

Kulki migdałowo rumowe

Te efektowne i aromatyczne ciasteczka bardzo szybko się przygotowuje.
Jest to najprostszy, jaki tylko może być przepis, na bardzo smaczne kulki z mleka w proszku.
Za sprawą mielonych migdałów i rumu kulki kuszą niesamowitym zapachem, a ręka nieustannie wędruje w ich kierunku.


Zapraszam na przepis.







Kulki migdałowo rumowe





Składniki:

Masło 1\2 kostki.
Margaryna 1\2 kostki.
Cukier puder 7 łyżek.
Mleko w proszku 250 gram.
Mielone migdały 50 - 60 gram.
Rum 7 łyżek.
Mielone migdały do obtoczenia około 20 - 30 gram.







Wykonanie.

Do miski wkładamy miękkie masło i margarynę, dodajemy cukier i ucieramy mikserem.
Następnie ucierając, dodajemy migdały i rum.
Na końcu dodajemy partiami mleko w proszku, wyrabiamy całość dokładnie ręką.
Kiedy uznamy, że konsystencja jest odpowiednia, formujemy małe kulki i obtaczamy w mielonych migdałach.












Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz