Kontakt: dorotaw79@gmail.com

poniedziałek, 22 lipca 2019

Surówka z włoskiej kapusty i ogórka

Bardzo smaczna i lekko winna suróweczka z włoskiej kapusty i świeżego ogórka będzie doskonałym dodatkiem
do obiadu lub letniego grilla.


Zapraszam na przepis.





Surówka z włoskiej kapusty i ogórka







Składniki:

Kapusta włoska 1 średniej wielkości główka.
Pietruszka pęczek.
Szczypior mały pęczek.
Cebula 1 sztuka.
Cukier 2 łyżeczki.
Sól 1 łyżeczka.
Pieprz do smaku.
Ocet jabłkowy 3 łyżki.
Oliwa 3 łyżki.









Wykonanie:

Cebulę kroimy w pół kola, posypujemy cukrem i lekko ugniatamy.
Kapustę szatkujemy, solimy i ugniatamy, odstawiamy na około 0,5 godziny.








Po upływie 0,5 godziny do kapusty dodajemy cebulę, posiekany szczypior, ogórka i pietruszkę, oraz pozostałe składniki.
Całość dokładnie mieszamy i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.











Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz