Kontakt: dorotaw79@gmail.com

czwartek, 24 października 2019

Jajka w sosie andaluzyjskim

Sos andaluzyjski jest wspaniałym dodatkiem do jajka na twardo, za jego sprawą zwykłe jajko staje się wykwintną przekąską,
która każdemu smakuje i świetnie wygląda.



Zapraszam na przepis.





Jajka w sosie andaluzyjskim









Składniki:


Jajka 6 sztuk.
Majonez 1 szklanka.
Keczup 1 czubata łyżka.
Papryka czerwona marynowana kilka kawałków tak około, 1całej papryki.
Ewentualnie sól, biały pieprz i sok z cytryny do smaku.







Wykonanie:


Jajka gotujemy na twardo i obieramy z łupek.

Sos.

Majonez wymieszać z keczupem, dodać paprykę pokrojoną w małe cienkie paseczki, wymieszać.
Ja nie przyprawiam już niczym więcej, ale wy możecie jeszcze doprawić według własnego gustu solą, pieprzem czy dodać
odrobinę soku z cytryny.






Jajka kroimy na połówki, układamy na półmisku, następnie nakładamy sos i dekorujemy.
Jajka podajemy schłodzone.








Smacznego :)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz