Sos andaluzyjski jest wspaniałym dodatkiem do jajka na twardo, za jego sprawą zwykłe jajko staje się wykwintną przekąską,
która każdemu smakuje i świetnie wygląda.
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Jajka 6 sztuk.
Majonez 1 szklanka.
Keczup 1 czubata łyżka.
Papryka czerwona marynowana kilka kawałków tak około, 1całej papryki.
Ewentualnie sól, biały pieprz i sok z cytryny do smaku.
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo i obieramy z łupek.
Sos.
Majonez wymieszać z keczupem, dodać paprykę pokrojoną w małe cienkie paseczki, wymieszać.
Ja nie przyprawiam już niczym więcej, ale wy możecie jeszcze doprawić według własnego gustu solą, pieprzem czy dodać
odrobinę soku z cytryny.
Jajka kroimy na połówki, układamy na półmisku, następnie nakładamy sos i dekorujemy.
Jajka podajemy schłodzone.
Smacznego :)
która każdemu smakuje i świetnie wygląda.
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Jajka 6 sztuk.
Majonez 1 szklanka.
Keczup 1 czubata łyżka.
Papryka czerwona marynowana kilka kawałków tak około, 1całej papryki.
Ewentualnie sól, biały pieprz i sok z cytryny do smaku.
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo i obieramy z łupek.
Sos.
Majonez wymieszać z keczupem, dodać paprykę pokrojoną w małe cienkie paseczki, wymieszać.
Ja nie przyprawiam już niczym więcej, ale wy możecie jeszcze doprawić według własnego gustu solą, pieprzem czy dodać
odrobinę soku z cytryny.
Jajka kroimy na połówki, układamy na półmisku, następnie nakładamy sos i dekorujemy.
Jajka podajemy schłodzone.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz