To intensywne w smaku warzywo jest wspaniałym dodatkiem do obiadu, niepozorna z wyglądu czarna rzepa
jest prawdziwą bombą witaminową.
Na polskich stołach pojawiła się we wczesnym średniowieczu, czyli za czasów Piastów i szybko zyskała uznanie, nie tylko kulinarne,
ale też jako lek na niektóre dolegliwości, po latach swojej popularności została wyparta przez ziemniaka, który króluje do dzisiaj.
Pragnę przypomnieć wam o prostej surówce z czarnej rzepy, która jesienią i zimą może wzmocnić wasz system odpornościowy.
O ile zechcecie podać ją na swoim stole :)
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Czarna rzepa 3 sztuki.
Śmietana 18% 1 duży kubek.
Koperek mały pęczek.
Sól.
Pieprz.
Wykonanie:
Rzepę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posolić, odczekać 15-20 minut aż puści sok, a następnie dodać śmietanę,
posiekany koperek i doprawić do smaku pieprzem, dokładnie wymieszać i możemy podawać na stół.
Smacznego :)
jest prawdziwą bombą witaminową.
Na polskich stołach pojawiła się we wczesnym średniowieczu, czyli za czasów Piastów i szybko zyskała uznanie, nie tylko kulinarne,
ale też jako lek na niektóre dolegliwości, po latach swojej popularności została wyparta przez ziemniaka, który króluje do dzisiaj.
Pragnę przypomnieć wam o prostej surówce z czarnej rzepy, która jesienią i zimą może wzmocnić wasz system odpornościowy.
O ile zechcecie podać ją na swoim stole :)
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Czarna rzepa 3 sztuki.
Śmietana 18% 1 duży kubek.
Koperek mały pęczek.
Sól.
Pieprz.
Wykonanie:
Rzepę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posolić, odczekać 15-20 minut aż puści sok, a następnie dodać śmietanę,
posiekany koperek i doprawić do smaku pieprzem, dokładnie wymieszać i możemy podawać na stół.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz