Kontakt: dorotaw79@gmail.com

poniedziałek, 30 stycznia 2017

Wątróbka drobiowa w tartej bułce


Dzisiejsza propozycja to wątróbki drobiowe w tartej bułce.
Doskonałe danie na szybki obiad lub ciepłą kolację, wątróbki możemy podawać z surówką, pieczywem czosnkowym lub domowymi piklami.




Zapraszam na przepis.










Składniki;


Wątróbki drobiowe 250 g.
Bułka tarta 1\2 szklanki.
Cebula średnia 2 szt.
Olej
Sól.
Pieprz.













Wykonanie:


Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną cebulkę. Wątróbkę dokładnie oczyścić, opłukać i odsączyć na sitku, następnie wrzucić do miski z tartą bułką i dokładnie obtoczyć.
Obtoczoną w bułce wątróbkę dorzucić do smażącej się cebulki.
Wszystko razem smażyć tak długo aż uzyskamy odpowiedni stopień wysmażenia wątróbki, każdy lubi inną, krwistą lub bardziej wysmażoną, na samym końcu przyprawiamy solą i pieprzem.



Smacznego.