Kontakt: dorotaw79@gmail.com
poniedziałek, 30 stycznia 2017
Wątróbka drobiowa w tartej bułce
Dzisiejsza propozycja to wątróbki drobiowe w tartej bułce.
Doskonałe danie na szybki obiad lub ciepłą kolację, wątróbki możemy podawać z surówką, pieczywem czosnkowym lub domowymi piklami.
Zapraszam na przepis.
Składniki;
Wątróbki drobiowe 250 g.
Bułka tarta 1\2 szklanki.
Cebula średnia 2 szt.
Olej
Sól.
Pieprz.
Wykonanie:
Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną cebulkę. Wątróbkę dokładnie oczyścić, opłukać i odsączyć na sitku, następnie wrzucić do miski z tartą bułką i dokładnie obtoczyć.
Obtoczoną w bułce wątróbkę dorzucić do smażącej się cebulki.
Wszystko razem smażyć tak długo aż uzyskamy odpowiedni stopień wysmażenia wątróbki, każdy lubi inną, krwistą lub bardziej wysmażoną, na samym końcu przyprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszny domowy obiadek, choć jako dziecko nienawidziłam wątróbki :p
OdpowiedzUsuńmmm jakoś nigdy nie robiłam wątróbki w bułce tartej
OdpowiedzUsuńWątróbka jest pyszna, a dodatkowo bardzo zdrowa. :-)
OdpowiedzUsuńMusicie wypróbować w bułce jest rewelacyjna polecam :)
OdpowiedzUsuń