Jedne z lepszych ciasteczek, które koniecznie musicie wypróbować, szybkie, łatwe, pachnące i bardzo smaczne.
Ciasteczka wprost rozpływają się w ustach.
Ciasto jest bardzo łatwe w obróbce, i jest to idealny wypiek do pracy z maluchami.
Ciasto jest bardzo łatwe w obróbce, i jest to idealny wypiek do pracy z maluchami.
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Mąka 2 szklanki
Cukier puder 10 łyżek.
Masło 300 gram.
Budyń waniliowy 2 sztuki.
Do dekoracji czekolada gorzka, siekane orzechy, kokos, cukiereczki.
Cukier puder 10 łyżek.
Masło 300 gram.
Budyń waniliowy 2 sztuki.
Do dekoracji czekolada gorzka, siekane orzechy, kokos, cukiereczki.
Wykonanie:
Z podanych składników zagniatamy ciasto, które wyrabiamy przez 3-4 minuty, następnie formujemy kulki wielkości małego orzecha włoskiego.
Przed ułożeniem na blachę kulki lekko rozpłaszczam i przyciskam widelcem, tworząc wzorek na ciastku.
Ciasteczka pieczemy przez 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.
Przestudzone ciasteczka można dekorować w dowolny sposób, ja swoje moczyłam w roztopionej na parze czekoladzie, a następnie w siekanych orzechach, kokosie i kolorowych cukiereczkach, ciasteczka układamy kolejno na tacy do zastygnięcia czekolady.
Przestudzone ciasteczka można dekorować w dowolny sposób, ja swoje moczyłam w roztopionej na parze czekoladzie, a następnie w siekanych orzechach, kokosie i kolorowych cukiereczkach, ciasteczka układamy kolejno na tacy do zastygnięcia czekolady.
Smacznego 😃
super ciasteczka
OdpowiedzUsuń