Kontakt: dorotaw79@gmail.com

wtorek, 23 maja 2017

Kotleciki z tuńczyka



Wiadomo nic nie zastąpi smaku świeżej ryby jednak tym razem przyrządziłam kotleciki z zapuszkowanego tuńczyka :)
Warto wypróbować ten przepis, ponieważ kotleciki są smaczne i banalnie proste w przyrządzeniu,
ta wersja jest łagodna, ale dla amatorów ostrzejszych smaków polecam wersję z chilli, wówczas danie jest bardziej wyraziste.

Zapraszam na przepis.






Składniki:

Tuńczyk w sosie własnym 2 puszki.
Jajko 1 szt.
Bułka tarta 2 łyżki.
Papryka 1\2 szt.
szczypiorek.
Pietruszka.
Pieprz.
Sól.
Lubczyk.
Cytryna.






Wykonanie:

Tuńczyka odcisnąć lekko pozbawiając wody, paprykę pokroić w kostkę, zieleninę drobno posiekać.
Przygotowane składniki razem łączymy, przyprawiamy do smaku i wyrabiamy na jednolitą masę.






Formujemy kotleciki, nie panierujemy, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.





Przed podaniem kotleciki skropić sokiem z cytryny.

Smacznego :)

4 komentarze:

  1. Pysznie wyglądają :) Tuńczyk jest bardzo smaczny i jak widać uniwersalny w zastosowaniu :)

    OdpowiedzUsuń