Kontakt: dorotaw79@gmail.com

poniedziałek, 15 maja 2017

Pierś z kurczaka w papryce i zielonym groszku


Nadchodzi lato więc szkoda czasu na siedzenie przy garach, pomyślałam, że taki przepis na pewno niejednemu się przyda.
Przyrządziłam pierś z kurczaka w papryce i zielonym groszku, danie typu łatwe szybkie i smaczne.
Idealna propozycja na szybki obiad lub miłą letnią kolację na tarasie przy lampce dobrego wina.


Zapraszam was na przepis.











Składniki:


Pierś z kurczaka 1 szt.
Papryka 1 szt.
Groszek mrożony 1 szklanka.
Por 1\3 szt.
Czosnek 2 ząbki.
Olej 4-5 łyżek.
Papryka słodka.
Pieprz.
Sól.





Wykonanie:

Pierś pokroić w dość duże kawałki, paprykę kroimy w paseczki, pora w pół talaki.
Na rozgrzany olej wrzucamy pora, chwilkę podsmażamy i dodajemy kurczaka, pomieszać a po chwili dodać pokrojony w plasterki czosnek i przyprawy, lekko podsmażyć, następnie dodajemy groszek i paprykę.
Dusimy pod przykryciem, co chwilę mieszając, w razie potrzeby można lekko podlać wodą.
Gdy warzywa będą miękkie, potrawa jest gotowa do podania.









Przed podaniem całość posypałam zieloną pietruszką.
Danie jest aromatyczne i bardzo smaczne, a co najważniejsze łatwe i szybkie w przygotowaniu.

Smacznego :)