Kontakt: dorotaw79@gmail.com
wtorek, 23 maja 2017
Kotleciki z tuńczyka
Wiadomo nic nie zastąpi smaku świeżej ryby jednak tym razem przyrządziłam kotleciki z zapuszkowanego tuńczyka :)
Warto wypróbować ten przepis, ponieważ kotleciki są smaczne i banalnie proste w przyrządzeniu,
ta wersja jest łagodna, ale dla amatorów ostrzejszych smaków polecam wersję z chilli, wówczas danie jest bardziej wyraziste.
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Tuńczyk w sosie własnym 2 puszki.
Jajko 1 szt.
Bułka tarta 2 łyżki.
Papryka 1\2 szt.
szczypiorek.
Pietruszka.
Pieprz.
Sól.
Lubczyk.
Cytryna.
Wykonanie:
Tuńczyka odcisnąć lekko pozbawiając wody, paprykę pokroić w kostkę, zieleninę drobno posiekać.
Przygotowane składniki razem łączymy, przyprawiamy do smaku i wyrabiamy na jednolitą masę.
Formujemy kotleciki, nie panierujemy, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Przed podaniem kotleciki skropić sokiem z cytryny.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
musza byc pyszne!
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają :) Tuńczyk jest bardzo smaczny i jak widać uniwersalny w zastosowaniu :)
OdpowiedzUsuńSmacznie! :-)
OdpowiedzUsuńPyszne pyszne polecam ☺
OdpowiedzUsuń