Ciasto jest rewelacyjne i bardzo szybko się je robi, a smakiem nie odbiega od tradycyjnego sernika.
Bardzo polecam, wypróbujcie ten delikatny jak chmurka sernik :)
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Śmietana 18% 3 kubki po 400 gram.
Jajka 6 sztuk.
Budyń śmietankowy 2 sztuki.
Cukier 1 szklanka.
Cukier waniliowy 1 łyżka.
Biszkopty 200-250 gram.
Margaryna 1\2 kostki.
Wykonanie:
Biszkopty rozkruszyć i dodać miękką margarynę, dokładnie razem połączyć i wyłożyć dno formy.
Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy, cukier i cukier puder ubijamy, aż cukier się rozpuści.
Następnie ciągle ubijając, dodajemy żółtka.
Na końcu dodajemy partiami śmietanę i budyń, ubijamy mikserem na najniższych obrotach.
Gotową masę wlewamy do przygotowanej blachy.
Sernik pieczemy 40-45 minut w 180 st. C.
Po wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem lub dekorujemy czekoladą.
Smacznego :)
Zabieram przepis uwielbiam serniki
OdpowiedzUsuń