Roladki schabowe z czerwoną cebulką, smakowita propozycja na niedzielny obiad :)
Większości z nas na myśl o roladach przemyka przez głowę a za dużo roboty,
przygotowanie tych roladek, naprawdę nie zabierze wam wiele czasu, a efekt sprawi, że będziecie częściej przyrządzać to danie.
Podając taką roladkę z młodymi ziemniaczkami i wiosenną sałatą na pewno zaspokoicie wymagania domowników co do niedzielnego obiadu :)
Zapraszam na przepis:
Składniki:
Przepis podany jest na dwie porcje.
Schab 300 g.
Szynka szwarcwaldzka (można użyć boczku w plastrach) 8 plastrów.
Masło 1 łyżka.
Cebula czerwona 2 szt.
Pieprz.
Sól.
Wykonanie:
Cebulę kroimy i podsmażamy na rozgrzanym maśle.
Schab kroimy na dwa płaty i rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą i pierzem z każdej strony (pamiętajcie, że szynka jest dość słona).
Na każdym kotlecie układamy po dwa plastry szynki na szynkę warstwę smażonej cebulki, całość dokładnie zwijamy i owijamy roladę w następne dwa plastry szynki.
Każdą z przygotowanych roladek owijamy w folię aluminiową, układamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 40 minut.
Smacznego :)
Rewelacyjne roladki ) Wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńWspaniały pomysł
OdpowiedzUsuń