Kontakt: dorotaw79@gmail.com

niedziela, 11 czerwca 2017

Pasta z awokado i mozzarelli



Awokado to wspaniały owoc o wszechstronnym zastosowaniu w kuchni.
Dzisiaj przygotowałam niezwykle prostą pastę z awokado i mozzarelli z dodatkiem czosnku i wiosennego lubczyku.
Pasta jest bardzo smaczna i zdrowa idealnie nadaje się na drugie śniadanie do pracy czy szkoły.
Uwielbiam takie pasty mogłabym je jeść codzienne :)
Wypróbujcie a na pewno, też ją polubicie :)


Zapraszam na przepis.









Składniki:

Awokado duże 1 szt.
Czosnek duży ząbek  1 szt.
Mozzarella 125 g.
Sok z cytryny 1\2 szt.
Lubczyk mały pęczek 1 szt.
Sól.
Pieprz.








Wykonanie:



Awokado rozdrabniamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Lubczyk drobno kroimy, mozzarellę trzemy na tarce o drobnych oczkach.
Wszystkie składniki razem łączymy, doprawiamy pieprzem i solą.






Pasta jest gotowa do podania.



Smacznego :)