Awokado to wspaniały owoc o wszechstronnym zastosowaniu w kuchni.
Dzisiaj przygotowałam niezwykle prostą pastę z awokado i mozzarelli z dodatkiem czosnku i wiosennego lubczyku.
Pasta jest bardzo smaczna i zdrowa idealnie nadaje się na drugie śniadanie do pracy czy szkoły.
Uwielbiam takie pasty mogłabym je jeść codzienne :)
Wypróbujcie a na pewno, też ją polubicie :)
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Awokado duże 1 szt.
Czosnek duży ząbek 1 szt.
Mozzarella 125 g.
Sok z cytryny 1\2 szt.
Lubczyk mały pęczek 1 szt.
Sól.
Pieprz.
Wykonanie:
Awokado rozdrabniamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Lubczyk drobno kroimy, mozzarellę trzemy na tarce o drobnych oczkach.
Wszystkie składniki razem łączymy, doprawiamy pieprzem i solą.
Pasta jest gotowa do podania.
Smacznego :)
Z mozzarellą jeszcze nie robiłam pasty z awokado. Ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńCzym by zastąpić awocado?
OdpowiedzUsuńAwokado ma takie właściwości odżywcze, że raczej bym go nie odtrącała.
UsuńMożna jednak zamienić na przykład na jajko lub sama mozzarella z czosnkiem i odrobiną oliwy a na wierzch plaster pomidora:)
Myślę że, taka zmiana też będzie smaczna.