Kontakt: dorotaw79@gmail.com

sobota, 22 lipca 2017

Fasolka z kiełbasą i ryżem - szybki obiad


Mamy piękną pogodę więc szkoda czasu na gary.
Łatwy, szybki i smaczny obiad to jest to czego nam dzisiaj potrzeba :)
Szybciutko gotujemy, jemy i zmykamy na rower :)


Zapraszam na przepis.







Składniki:

Kiełbas surowa wędzona 150 g.
Marchewka 1 szt.
Cebula 1 szt.
Fasolka biała w sosie chilli (możecie użyć dowolnej) 1 puszka.
Przecier pomidorowy 1-2 łyżki.
Ryż 100 g.
Pęczek zielonej pietruszki i lubczyku.
Olej.





Wykonanie:

Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę z pokrojoną drobno kiełbaską, następnie dodajemy potartą na tarce o grubych oczkach marchewkę i lubczyk, dusimy pod przykryciem.
W razie potrzeb podlewamy wodą.





Gdy marchewka będzie miękka dodajemy fasolkę i przecier pomidorowy całość przyprawiamy według uznania.



Ryż gotujemy osobno i podajemy z fasolką.


Smacznego :)