Jeżeli jesteście fanami marchewki, to ta surówka na pewno przypadnie wam do gustu.
Połączenie marchewki i rodzynek może na początku wydawać się nieco dziwne.
Ja byłam dość sceptycznie nastawiona do tego przepisu, jednak zostałam bardzo mile zaskoczona, surówka jest przepyszna,
zdecydowanie moje klimaty smakowe :)
Jak to mówią, dobre jedzenie podróżuje bez paszportu i bardzo dobrze, bo to właśnie o to chodzi :) :)
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Marchewka 2-3 sztuki (duże 2 sztuki).
Rodzynki dobra garść.
Pęczek szczypiorki i pietruszki.
Sok z cytryny.
Oliwa z oliwek.
Sól.
Pieprz.
Można po wierzchu posypać sezamem.
Wykonanie:
Marchewkę zetrzeć na tarce, szczypior i pietruszkę drobno posiekać.
Rodzynki zalać wrzątkiem zostawić na 5-10 minut następnie odcedzić i dodać do przygotowanych warzyw.
Całość dokładnie mieszamy, dodajemy oliwę, sól, dość dużo pieprzu i dużo soku z cytryny surówka musi być dosyć kwaśna.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz