które skutecznie wspomagają nasz układ odpornościowy, mówiąc prościej pigwa to idealny owoc na przeziębienie.
Coraz częściej jest stosowana w naszej kuchni głównie do robienia nalewek, soków i konfitur,
jednak nie powinniśmy na tym poprzestawać, warto dodawać ją do różnych dań, świetnie sprawdza się w daniach na słodko
właśnie w takich jak mój dzisiejszy makaron z serem i pigwą.
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Makaron świderki Lubella 100-120 gram.
Pigwa Duża 1\2 sztuki.
Miód 1 czubata łyżka.
Ser twaróg sernikowy 2 czubate łyżki.
Masło 1 czubata łyżka.
Cynamon.
Wykonanie:
Makaron ugotować.
Pigwę obieramy, wykrawamy gniazdo nasienne i drobno siekamy.
Na rozgrzanym maśle smażymy pigwę kilka minut, aż zrobi się miękka.
Następnie dodajemy miód i cynamon, całość podgrzewamy, ciągle mieszając.
Po kilku minutach uzyskamy aromatyczną pigwę w miodzie.
Patelnię zdejmujemy z ognia, dodajemy do pigwy makaron i ser, całość dokładnie mieszamy.
Po kilku minutach mamy pyszne słodkie danie z dobrego makaronu i zdrowej pigwy :)
#Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz