Jeżeli lubicie dania z makaronem, to powinniście wprowadzić do swojej diety makaron pełnoziarnisty.
Makaron ten produkowany jest z mąk z pełnego przemiału, czyli całych niełuskanych nasion, które są skarbnicą witamin i minerałów.
Makaron pełnoziarnisty możemy przyrządzać na wiele sposobów
ja podałam go ze smażonymi warzywami, ale doskonale pasuje jako dodatek do zup, sałatek czy sosów mięsnych.
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Cukinia 1 mała szt.
Cebula 1 szt.
Papryka czerwona 1 duża szt.
Makaron pełnoziarnisty 200 g.
Lubczyk.
Natka pietruszki.
Szczypior.
Olej.
Pieprz.
Sól.
Papryka ostra.
Tarty parmezan.
Wykonanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i cukinię w pół talarki oraz posiekany lubczyk.
Całość razem smażymy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Do przygotowanych warzyw wrzucamy ugotowany makaron i drobno posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek.
Mieszamy makaron razem z warzywami, można dodać łyżkę masła lub odrobinę oliwy.
Przed podaniem posypujemy tartym parmezanem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz