Kontakt: dorotaw79@gmail.com

sobota, 12 sierpnia 2017

Zupa pomidorowa


Tradycyjna polska zupa, pożywna i smaczna właśnie taka jest pomidorowa.
Każdy pamięta ją z dzieciństwa królowa szkolnych stołówek :)
Przygotowanie jej wcale nie jest trudne i jest wyjątkowo lubiana przez dzieci.

Gotowały ją dla nas nasze mamy więc, gotujemy i my :)




Zapraszam na przepis.











Składniki:

Wody 3 l.
Marchewki 1 szt.
Pietruszka 1 szt.
Seler 1\4 szt.
Lubczyk.
Natka pietruszki.
Udo indyka 1 szt.
Przecier pomidorowy słoiczek 220 ml.
Makaron kolanka.
Śmietany 1-2 łyżki.
Pieprz.
Sól.
Można dodać kostkę rosołową.









Wykonanie:


Gotuję udo razem z  potartymi warzywami do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Pod koniec gotowania przyprawiam i dodaję  przecier pomidorowy.
Na samym końcu po zdjęciu z ognia można  zabielić śmietaną i dodać ugotowany wcześniej makaron.
Mięso z zupy kroimy i dodajemy do zupy.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.









Smacznego :)