Tradycyjna polska zupa, pożywna i smaczna właśnie taka jest pomidorowa.
Każdy pamięta ją z dzieciństwa królowa szkolnych stołówek :)
Przygotowanie jej wcale nie jest trudne i jest wyjątkowo lubiana przez dzieci.
Gotowały ją dla nas nasze mamy więc, gotujemy i my :)
Składniki:
Wody 3 l.
Marchewki 1 szt.
Pietruszka 1 szt.
Seler 1\4 szt.
Lubczyk.
Natka pietruszki.
Seler 1\4 szt.
Lubczyk.
Natka pietruszki.
Udo indyka 1 szt.
Przecier pomidorowy słoiczek 220 ml.
Makaron kolanka.
Wykonanie:
Gotuję udo razem z potartymi warzywami do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Pod koniec gotowania przyprawiam i dodaję przecier pomidorowy.
Pod koniec gotowania przyprawiam i dodaję przecier pomidorowy.
Na samym końcu po zdjęciu z ognia można zabielić śmietaną i dodać ugotowany wcześniej makaron.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz