Kontakt: dorotaw79@gmail.com

sobota, 15 kwietnia 2017

Sos chrzanowy z jajkiem


Witam.


Sos chrzanowy z jajkiem.
Pyszny sos na wielkanocny stół, idealny do zimnych i ciepłych mięs.
Przygotowanie nie pochłania wiele czasu, a i składniki na pewno każdy znajdzie dzisiaj w lodówce :)
Sos mi bardzo smakuje i gwarantuje wam, jest o niebo lepszy niż zwykły chrzan ze słoika, który będzie panoszył się na świątecznych  stołach :)


Zapraszam na przepis.







Składniki:

Jajka 4 szt.
Chrzan tarty ze słoika 3\4 (słoik tradycyjny dżemowy).
Musztarda 2 łyżeczki czubate.
Śmietana gęsta 18% 2 czubate łyżki.
Pieprz czarny świeżo mielony.




Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, oddzielić żółtka i białka.
Żółtka zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać chrzan i razem utrzeć, następnie dodać musztardę, śmietanę i razem połączyć.
Na koniec ścieramy do masy białka również na tarce o drobnych oczkach, doprawiamy pieprzem i razem łączymy.


Smacznego :)

1 komentarz: