Kontakt: dorotaw79@gmail.com

sobota, 15 kwietnia 2017

Sos chrzanowy z jajkiem


Jest to pyszny sos na wielkanocny stół, idealny do zimnych i ciepłych mięs.
Przygotowanie nie pochłania wiele czasu, a składniki na pewno każdy znajdzie dzisiaj w swojej lodówce :)
Sos nam bardzo smakuje i gwarantuje wam, jest o niebo lepszy niż zwykły chrzan ze słoika,
który będzie się panoszył na świątecznych  stołach :)



Zapraszam na przepis.








Składniki:


Jajka 4 szt.
Chrzan tarty ze słoika 3\4 (słoik tradycyjny dżemowy).
Musztarda 2 łyżeczki czubate.
Śmietana gęsta 18% 2 czubate łyżki.
Pieprz czarny świeżo mielony.







Wykonanie:



Jajka ugotować na twardo, oddzielić żółtka i białka.
Żółtka zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać chrzan i razem utrzeć, następnie dodać musztardę, śmietanę i razem połączyć.
Na koniec ścieramy do masy białka również na tarce o drobnych oczkach, doprawiamy pieprzem i razem łączymy.



Smacznego :)