Kontakt: dorotaw79@gmail.com

wtorek, 4 kwietnia 2017

Gruzińska fasola podsmażana


Dzisiaj bardzo prosta potrawa i tak łatwa, że już łatwiejsza nie może być :)
jest to podsmażana fasola z papryką, przyprawiona na ostro, jeżeli użyjemy fasoli z puszki, to przyrządzenie zajmie nam dosłownie kilka minut.
Mi to danie bardzo smakuje, dlatego namawiam was do przyrządzenia tej fasoli, na pewno ją polubicie tak jak ja :)


Zapraszam was na przepis.





Składniki:


Fasola 250 g.
Papryka czerwona 1 szt.
Cebula 1 szt.
Olej do smażenia.
Pieprz czarny.
Sól.
Papryka ostra.







Wykonanie:



Fasolę ugotować na miękko, ale uważać, żeby się nie rozgotowała.
Cebulę drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, zeszklić, następnie dorzucić pokrojona w kostkę paprykę, razem podsmażać aż papryka będzie miękka.
Na patelnię dorzucić fasolę dobrze przyprawić na ostro i na dużym ogniu dobrze podsmażyć.
Danie jest gotowe do podania, udekorować zieleniną.

Tak jak pisałam powyżej, spokojnie możecie użyć fasoli z puszki, jest równie smaczna i  łatwiejsza w przygotowaniu.

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz