Kontakt: dorotaw79@gmail.com

czwartek, 14 grudnia 2017

Tatar ze śledzi

Śledź jest idealnym produktem, z którego możemy wyczarować świetne przekąski imprezowe.
Dzisiejsza propozycja to łatwy, szybki i sprawdzony przepis, do którego nie potrzebujemy wyszukanych składników.
Tatar ze śledzi efektownie prezentuje się na świątecznym stole,
jest również doskonałą i smaczną propozycją na sylwestrowo karnawałowy bufet :)



Zapraszam na przepis.








Składniki:


Śledzie Matjas solone w oleju (w płaskich paczkach) 250 gram.
Cebula czerwona średnia 1 sztuka.
Ogórki kiszone malutkie 4 sztuki.
Musztarda francuska ziarnista 1 czubata łyżeczka.
Musztarda miodowa 1 czubata łyżeczka.
Pieprz czarny.
Olej 1-2 łyżki.








Wykonanie:


Śledzie, ogórki i cebulkę kroimy w drobną kostkę następnie dodajemy musztardę, olej i przyprawiamy pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i już możemy podawać :)






Tak jak powyżej wspomniałam jest to łatwa, szybka i smaczna przekąska warta wypróbowania :)


Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz