Dzisiejsza propozycja to łatwy, szybki i sprawdzony przepis, do którego nie potrzebujemy wyszukanych składników.
Tatar ze śledzi efektownie prezentuje się na świątecznym stole,
jest również doskonałą i smaczną propozycją na sylwestrowo karnawałowy bufet :)
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Śledzie Matjas solone w oleju (w płaskich paczkach) 250 gram.
Cebula czerwona średnia 1 sztuka.
Ogórki kiszone malutkie 4 sztuki.
Musztarda francuska ziarnista 1 czubata łyżeczka.
Musztarda miodowa 1 czubata łyżeczka.
Pieprz czarny.
Olej 1-2 łyżki.
Wykonanie:
Śledzie, ogórki i cebulkę kroimy w drobną kostkę następnie dodajemy musztardę, olej i przyprawiamy pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i już możemy podawać :)
Tak jak powyżej wspomniałam jest to łatwa, szybka i smaczna przekąska warta wypróbowania :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz