Niebawem sylwestrowe szaleństwa więc czas pomyśleć o smacznych przekąskach.
Na taką imprezę warto przygotować śledzika, który doskonale sprawdza się na karnawałowym stole.
Przygotowanie śledzi zajmie nam niewiele czasu i wystarczy nam kilka prostych składników :)
Jest to smaczna i prosta przystawka, a jak wiadomo w prostocie siła i tego się trzymajmy :)
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Solone płaty śledziowe w oleju 1 kilogram.
Cebula średnia 4 sztuki.
Pieprz czarny.
Cukier 2 łyżeczki.
Majeranek 3-4 łyżki.
Oliwa.
Wykonanie:
Cebulę kroimy w drobną kostkę i posypujemy cukrem, dokładnie mieszamy.
Śledzie kroimy w szerokie paski i dodajemy do cebuli razem z przyprawami, dokładnie całość mieszamy i dodajemy oliwę.
Śledzie przekładamy do słoików, najsmaczniejsze są następnego dnia, gdy smaki się razem połączą.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz