Kontakt: dorotaw79@gmail.com

wtorek, 26 grudnia 2017

Śledzie z majerankiem


Niebawem sylwestrowe szaleństwa więc czas pomyśleć o smacznych przekąskach.
Na taką imprezę warto przygotować śledzika, który doskonale sprawdza się na karnawałowym stole.
Przygotowanie śledzi zajmie nam niewiele czasu i wystarczy nam kilka prostych składników :)
Jest to smaczna i prosta przystawka, a jak wiadomo w prostocie siła i tego się trzymajmy :)



Zapraszam na przepis.







Składniki:


Solone płaty śledziowe w oleju 1 kilogram.
Cebula średnia 4 sztuki.
Pieprz czarny.
Cukier 2 łyżeczki.
Majeranek 3-4 łyżki.
Oliwa.






Wykonanie:


Cebulę kroimy w drobną kostkę i posypujemy cukrem, dokładnie mieszamy.
Śledzie kroimy w szerokie paski i dodajemy do cebuli razem z przyprawami, dokładnie całość mieszamy i dodajemy oliwę.






Śledzie przekładamy do słoików, najsmaczniejsze są następnego dnia, gdy smaki się razem połączą.










 Wieżch śledzi w słoikach możemy zalać oliwą.





Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz