Kontakt: dorotaw79@gmail.com

wtorek, 21 lutego 2017

Sałatka warstwowa z tuńczykiem



Smaczna, szybka i łatwa w wykonaniu, sałatka warstwowa z tuńczykiem, na pewno przyciągnie oko twoich gości, a jej smak wywoła zadowolenie na ich twarzy.
Podana w taki sposób wygląda bardzo efektownie, świetnie sprawdza się na imprezach domowych.

Zapraszam na przepis.



Składniki:

Tuńczyk w oleju 1 puszka.
Cebula 1 szt.
Jajka 4-5 szt.
Majonez 3-4 łyżki.
Szczypiorek do dekoracji.





Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, oddzielić białka od żółtek, cebulę i szczypiorek drobno posiekać.
Z tuńczyka odlać nadmiar oleju i rozdrobnić widelcem, można też zastosować tuńczyka w sosie własnym ja jednak wolę w oleju.
Następną czynnością jest układanie warstw sałatki.
Pierwszą warstwą na dnie naczynia jest tuńczyk, następna warstwa to potarte na tarce białka jajek.
Kolejną warstwą jest majonez, a na niego równomiernie nakładamy warstwę cebuli na wierzch potarte żółtka jajek i to jest ostatnia warstwa, dekorujemy, posypując szczypiorkiem.
Sałatkę podajemy schłodzoną.



Zachęcam do wypróbowania tej sałatki, jest idealna na szybką kolację dla niespodziewanych gości.

Smacznego :)


2 komentarze:

  1. Ale mi ochoty narobiłaś na sałatkę z tuńczykiem. Pysznie wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I jest pyszna nie ma co się zastanawiać tylko do roboty :)

      Usuń