Kontakt: dorotaw79@gmail.com

środa, 22 lutego 2017

Pasta śledziowa


Nie ma nić smaczniejszego niż domowa pasta do chleba, powinniśmy robić je jak najczęściej.
Pasty urozmaicają naszą dietę i są miłą odmianą od tradycyjnej kanapki z wędliną i serem.
Dzisiaj pasta śledziowa, szybka, zdrowa i smaczna, doskonale sprawdza się jako śniadanie lub przekąska w ciągu dnia.

Podając ją na małych kromeczkach chleba stanowi świetną przekąskę podczas imprezy.



Zapraszam na przepis.







Składniki:



Śledzie matjas w oleju 2 płaty
Jajka 4 szt.
Cebula czerwona 1 szt.
Szczypiorek
Majonez 1 łyżka.
Pieprz czarny.







Wykonanie:

Śledzie drobno posiekać, cebulę i szczypiorek drobno pokroić, jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dokładnie wymieszać, dodać majonez i przyprawić pieprzem nie solić, ponieważ śledzie są dość słone.
Pasta najsmaczniejsza jest jak trochę postoi i się przegryzie.



Smacznego :)