Kontakt: dorotaw79@gmail.com

wtorek, 14 lutego 2017

Krem z fasoli

Witam serdecznie, dzisiaj krem z fasoli, prosty i pożywny.
Tak jak inne moje zupy i ta jest odchudzona żadnego boczku czy kiełbasy, co zazwyczaj jest podstawą tradycyjnej fasolowej.



Zapraszam na przepis.











Składniki:


Fasola duży Jaś 0,5 kg.
Bulion drobiowy 2 l.
Ziele angielskie.,
Liść laurowy.
Rozmaryn suszony 1 łyżka.










Wykonanie:

Namoczyć fasolę na 24 godziny.
Ugotować fasolę w bulionie razem z przyprawami do miękkości następnie wyjąć liście i kulki ziela angielskiego.
Fasolę rozdrobnić blenderem na krem, jeżeli bulion się wygotował uzupełnić wodą do pożądanej gęstości. Skropić zupę oliwą z oliwek i gotowe.




Smacznego :)



Przepis dołączony do akcji.