Zobacz jak łatwo i szybko wyczarować pysznego klopsa.
Świetnie sprawdza się na ciepło do obiadu, jak również na zimno z pieczywem i musztardą.
Zawsze warto powracać do starych sprawdzonych przepisów naszych mam i babć.
Klops, choć to hit PRL-u nadal smakuje znakomicie.
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Cebula 1 szt.
Czosnek 2 ząbki.
Jajka 2 szt.
Pieprz.
Sól.
Wykonanie:
Jedno jajko ugotować włożymy je do środka klopsa.
Do mielonego mięsa dodać startą cebulę, zmiażdżony czosnek surowe jajko i przyprawy, całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę, następnie uformować kulę lekko rozpłaszczyć i włożyć w środek ugotowane jajko, dokładnie zasklepić masę mięsną i wstawić do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Piec do momentu aż mięso się ładnie zarumieni.
Smacznego.
Bardzo apetyczny pasztet :-)
OdpowiedzUsuńDobry na zimowe dni :)
OdpowiedzUsuńDobrze mieć w lodówce!:)
OdpowiedzUsuń