Kontakt: dorotaw79@gmail.com

środa, 22 lutego 2017

Pasta śledziowa


Nie ma nić smaczniejszego niż domowa pasta do chleba, uważam, że powinniśmy robić je jak najczęściej, urozmaicają naszą dietę i są miłą odmianą od tradycyjnej kanapki z wędliną i serem.
Dzisiaj podam wam przepis na pastę śledziową, szybka, zdrowa i smaczna doskonale sprawdza się jako pyszne śniadanie lub przekąska w ciągu dnia.
Nie powstydzicie się też, podając ją jako przekąskę na małym trójkąciku z chleba żytniego podczas wystawnego przyjęcia.

Zapraszam na przepis.





Składniki:

Śledzie matjas w oleju 2 płaty
Jajka 4 szt.
Cebula czerwona 1 szt.
Szczypiorek
Majonez 1 łyżka.
Pieprz czarny.





Wykonanie:

Śledzie drobno posiekać, cebulę i szczypiorek drobno pokroić, jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dokładnie wymieszać, dodać majonez i przyprawić pieprzem nie solić, ponieważ śledzie są dość słone.
Pasta najsmaczniejsza jest jak trochę postoi i się przegryzie.

Smacznego :)





2 komentarze: