Kontakt: dorotaw79@gmail.com

czwartek, 30 marca 2017

Jajka faszerowane z makrelą


Witam.



Pomysł na świąteczne jajka.
Nie jest to nic nadzwyczajnego, zwykła makrela, jajka i odrobina dodatków :),
ale warto spróbować, jajka są bardzo smaczne a czas przygotowania niewielki.
Ja zawsze robię po kilka różnych farszy i mam kolorowy półmisek faszerowanych jajek.
Mam nadzieję, że się skusicie na takie jajeczko :)


Zapraszam na przepis.









Składniki:

Jajka 4 szt.
Makrela wędzona 1\2 szt.
Papryka czerwona duża 1\4 szt.
Szczypiorek pęczek.
Pieprz czarny.
Sól ( z solą ostrożnie, ponieważ wędzona makrela jest dość słona).
Majonez lub jogurt 1 łyżka.





Wykonanie:


Jajka ugotować na twardo, rozkroić na połówki i wyjąć żółtka.
Żółtka rozgnieść widelcem następnie dodać do nich oczyszczoną z ości i skóry makrelę, dokładnie razem wymieszać aż uzyskamy jednolitą masę.
Szczypiorek i paprykę drobno siekamy i dodajemy do masy jajecznej, przyprawiamy do smaku, dodajemy majonez, mieszamy i faszerujemy masą białka jajek.
Dekorujemy szczypiorkiem i siekaną papryką.


Smacznego :)




3 komentarze:

  1. Piękne i pyszne jajeczka. Jutro robię, ponieważ zrobiłaś mi smaka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. I są pyszne musicie wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń