Dzisiejsza propozycja to kapusta pekińska w pomidorach, podawana na ciepło jako dodatek do mięs i ryby, ale też świetnie smakuje jako danie samodzielne z pieczywem.
Bardzo łatwy i krótki czas przygotowania spokojnie można ją przyrządzić dla niespodziewanych gości.
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Kapusta pekińska średnia 1 szt.
Pomidory krojone w puszcze 1 szt.
Cebula 1 szt.
Koperek
Sól.
Pieprz.
Papryka słodka.
Maggi w płynie.
Wykonanie:
Kapustę, cebulę pokroić w paski, koperek drobno posiekać.
Na rozgrzanym ogniu zeszklić cebulę następnie wrzucić kapustę i zalać pokrojonymi pomidorami z puszki.
Dusić pod przykryciem do momentu aż kapusta będzie miękkawa, przyprawić i na koniec dodać koperek.
Smacznego :)
Pychotka :-) Wygląda niezwykle smakowicie :-)
OdpowiedzUsuńI jest smaczna.
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń