Kontakt: dorotaw79@gmail.com
czwartek, 30 marca 2017
Jajka faszerowane z makrelą
Pomysł na świąteczne jajka.
Nie jest to nic nadzwyczajnego, zwykła makrela, jajka i odrobina dodatków :)
Jednak warto spróbować, jajka są bardzo smaczne a czas przygotowania niewielki.
Mam nadzieję, że się skusicie na takie jajeczko :)
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Jajka 4 szt.
Makrela wędzona 1\2 szt.
Papryka czerwona duża 1\4 szt.
Szczypiorek pęczek.
Pieprz czarny.
Sól ( z solą ostrożnie, ponieważ wędzona makrela jest dość słona).
Majonez lub jogurt 1 łyżka.
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, rozkroić na połówki i wyjąć żółtka.
Żółtka rozgnieść widelcem następnie dodać do nich oczyszczoną z ości i skóry makrelę, dokładnie razem wymieszać aż uzyskamy jednolitą masę.
Szczypiorek i paprykę drobno siekamy i dodajemy do masy jajecznej, przyprawiamy do smaku, dodajemy majonez, mieszamy i faszerujemy masą białka jajek.
Dekorujemy szczypiorkiem i siekaną papryką.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Piękne i pyszne jajeczka. Jutro robię, ponieważ zrobiłaś mi smaka :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuńI są pyszne musicie wypróbować :)
OdpowiedzUsuń