Kontakt: dorotaw79@gmail.com

wtorek, 31 stycznia 2017

Masło bazyliowe


Tym razem mam dla was, bardzo fajne masełko bazyliowe, doskonały dodatek do ciepłych tostów lub ziemniaczków w mundurkach. Jest bardzo smaczne i aromatyczne, świetnie zdaje egzamin w sezonie grillowym.

Masełko wykonałam według przepisu z książki Prawdziwa kuchnia polska, którą opisałam na swoim blogu tutaj.

Zapraszam.







Składniki:

Masło 150 g.
Bazylia siekana 2-3 łyżki.
Cebula 1 sztuka.
Czosnek 2-3 ząbki.
Sok z cytryny 1 łyżka.
Sól.
Pieprz.



Wykonanie:

Bazylię posiekać. Cebulę zetrzeć na tarce. Posiekany czosnek utrzeć z solą i pieprzem. Masło utrzeć na pianę i cały czas ucierając dodawać cebulę, czosnek, sok z cytryny i bazylię. Schłodzić.

Smacznego.




2 komentarze:

  1. Uwielbiam wszystko co bazyliowe :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To to masełko na pewno tobie przypadnie do gustu :)

      Usuń