Chcę podzielić się z wami, moim przepisem na płatki śniadaniowe.
Po wielu próbach czasu prażenia oraz doboru ilości i różnorodności składników, w końcu dopracowałam przepis.
Obecny skład najbardziej mi odpowiada.
Płatki są zdrowe i pożywne, jadam je na śniadanie razem z owocami i jogurtem.
Zapraszam na przepis.
Obecny skład najbardziej mi odpowiada.
Płatki są zdrowe i pożywne, jadam je na śniadanie razem z owocami i jogurtem.
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Płatki owsiane 1\2 kg
Śiemie lniane 1 szklank
Słonecznik 1 szklanka
Orzechy włoskie 1 szklanka
Nasiona dyni 1 szklanka
Żurawina 1 szklanka
Rodzynki 1 szklanka
Miód prawdziwy 1 szklanka
Wykonanie:
Płatki, siemię lniane, nasiona dyni, słonecznik, orzechy włoskie oraz miód razem mieszam i wykładam na blachę do pieczenia.
Prażę mieszankę w piekarniku, mieszając od czasu do czasu przez 20-25 minut w 170 stopniach.
Czas i temperatura pieczenia jest uzależniona od piekarnika musicie sami ocenić, ważne żeby płatków nie przypalić.
Po upływie tego czasu wyłączam piekarnik i dodaję suszone owoce mieszam razem i zostawiam w zamkniętym i ciepłym piekarniku jeszcze na jakieś 15 minut.
Wykonanie:
Płatki, siemię lniane, nasiona dyni, słonecznik, orzechy włoskie oraz miód razem mieszam i wykładam na blachę do pieczenia.
Prażę mieszankę w piekarniku, mieszając od czasu do czasu przez 20-25 minut w 170 stopniach.
Czas i temperatura pieczenia jest uzależniona od piekarnika musicie sami ocenić, ważne żeby płatków nie przypalić.
Po upływie tego czasu wyłączam piekarnik i dodaję suszone owoce mieszam razem i zostawiam w zamkniętym i ciepłym piekarniku jeszcze na jakieś 15 minut.
Smacznego :)
Super przepis, polecam!
OdpowiedzUsuń