Kontakt: dorotaw79@gmail.com
piątek, 13 stycznia 2017
Pasta z awokado i jajek
Awokado, Aztekowie nazywali je masłem "Boga"
Nie będę wam wyliczać, wszystkich właściwości, za które cenimy awokado.
Jedynie chcę was zachęcić, do wprowadzenia tego owocu do domowego menu, a tylko na tym zyskacie .
Przygotowałam dzisiaj dla was, szybką pastę z awokado i jajek, jest świetnym dodatkiem do świeżego pieczywa.
Zapraszam na przepis.
Składniki:
Awokado 1 szt.
Jajka 4 szt.
czosnek 2-3 ząbki
Cytryna 1\2
Pieprz
Sól
Wykonanie:
Awokado rozdrobnić widelcem i skropić sokiem z cytryny .
Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Czosnek zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Wszystkie składniki razem połączyć i doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda bardzo smacznie, na pewno wypróbuję przepis!
OdpowiedzUsuńKoniecznie :)
OdpowiedzUsuń