Kontakt: dorotaw79@gmail.com

piątek, 13 stycznia 2017

Pasta z awokado i jajek


Awokado, Aztekowie nazywali je masłem "Boga"
Nie będę wam wyliczać, wszystkich właściwości, za które cenimy awokado.
Jedynie chcę was zachęcić, do wprowadzenia tego owocu do domowego menu, a tylko na tym zyskacie .

Przygotowałam dzisiaj dla was, szybką pastę z awokado i jajek, jest świetnym dodatkiem do świeżego pieczywa.



Zapraszam na przepis.










Składniki:



Awokado 1 szt.
Jajka 4 szt.
czosnek 2-3 ząbki
Cytryna 1\2
Pieprz
Sól







Wykonanie:


Awokado rozdrobnić widelcem i skropić sokiem z cytryny .
Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Czosnek zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Wszystkie składniki razem połączyć i doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.



Smacznego:)