Kto nie zna Karpia :)
Ta tradycyjna ryba naszych stawów zapewne już nie jednemu się znudziła, ale ja jednak podam wam mój stary przepis na karpia w śmietanie, którego uwielbiam.Zapraszam na przepis:
Składniki:
Karp 1\2.
Cebula duża 1 szt.
Śmietana 30% 1\2 małego kubeczka.
Sól.
Pieprz.
Papryka ostra chili nie koniecznie zazwyczaj nie dodaję.
Olej.
Wykonanie:
Na oleju zeszklić cebulę pokrojoną w piórka.
Gdy cebula jest gotowa,na patelnię dokładamy pokrojonego karpia i obsmażamy z każdej strony,
następnie przyprawiamy i zalewamy śmietaną.
Dusimy jeszcze przez chwilę na małym ogniu, aż śmietana zgęstnieje.
Smacznego :)
Bardzo smaczna rybka :-)
OdpowiedzUsuńJa też tak uważam :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam, mogłabym go jeść na okrągło :)
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń