Kontakt: dorotaw79@gmail.com

wtorek, 31 stycznia 2017

Masło bazyliowe


Bardzo fajne masełko bazyliowe, doskonały dodatek do ciepłych tostów lub ziemniaczków w mundurkach. Jest bardzo smaczne i aromatyczne, świetnie zdaje egzamin w sezonie grillowym.

Masełko wykonałam według przepisu z książki Prawdziwa kuchnia polska, którą opisałam na blogu tutaj.



Zapraszam na przepis.












Składniki:



Masło 150 g.
Bazylia siekana 2-3 łyżki.
Cebula 1 sztuka.
Czosnek 2-3 ząbki.
Sok z cytryny 1 łyżka.
Sól.
Pieprz.







Wykonanie:


Bazylię posiekać. Cebulę zetrzeć na tarce. Posiekany czosnek utrzeć z solą i pieprzem. Masło utrzeć na pianę i cały czas ucierając dodawać cebulę, czosnek, sok z cytryny i bazylię. Schłodzić.



Smacznego.