Dla odmiany kotlety kalafiorowe są bardzo łatwe w wykonaniu i doskonale smakują z sosem grzybowym.
Możemy też podać takie kotleciki jako przekąskę.
Doskonale sprawdzą się na imprezie, zawsze znajdzie się jakiś gość, który chętnie zje coś lekkiego i smacznego :)
Zapraszam na przepis.
Składniki :
Kalafior średni 1 szt.
Jajka 2 szt.
Bułka tarta 2 łyżki.
Pieprz czarny.
Sól.
Wykonanie:
Kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 1\2 łyżeczki cukru.
Po ugotowaniu wystudzony kalafiora zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać jajka bułkę tartą i przyprawić do smaku.
Następnie formować kulki i obtaczać w tartej bułce, smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz