Kontakt: dorotaw79@gmail.com

poniedziałek, 16 stycznia 2017

Pomidory nadziewane groszkiem i mozzarellą



Dzisiaj na talerzu mamy, zapiekane pomidory nadziewane groszkiem i mozzarellą.
Jest to świetny dodatek do pieczonych mięs lub jako danie samodzielne.



Zapraszam na przepis.







Składniki:



Pomidory.
Groszek zielony mrożony.
Mozzarella.
Sól.
Pieprz.
Bazylia.








Wykonanie:

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki odciąć wierzchołki i łyżką wydrążyć.
Groszek ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
Na jednego pomidora średnio daję 2 łyżki groszku i 2 łyżki mozzarelli.
Groszek mieszam razem z serem i przyprawiam.
Gotowym farszem nadziewam pomidory, jeżeli zostaje mi farszu, to posypuję nim pomidory po wierzchu.
Zapiekam w piekarniku do momentu, aż będą miękkie.





Smacznego :)