Kontakt: dorotaw79@gmail.com

wtorek, 31 stycznia 2017

Pasta z sardynkami



Dzisiaj przyrządzimy coś do kanapek, moja propozycja to pasta z sardynkami, jest bardzo smacznym i miłym urozmaiceniem szybkiego śniadania.

Pastę wykonałam według przepisu z książki Prawdziwa kuchnia polska, którą opisałam na swoim blogu tutaj.

Zapraszam:




Składniki:

Jajka 4 szt.
Sardynki 1 puszka.
Cebula mała 1 szt.
Sól.
Pieprz.
Majonez 2-3 łyżki.
Szczypiorek  posiekany 1 łyżka.
papryka czerwona posiekana 1 łyżka.
papryka żółta posiekana 1 łyżka.








Wykonanie:

Sardynki rozgnieść z olejem, utrzeć z żółtkami jajek, majonezem, solą i pieprzem, wymieszać z drobno posiekanymi białkami, cebula, szczypiorkiem i papryką, lekko schłodzić. Przed podaniem udekorować zieloną pietruszką i paskami kolorowej papryki.

Smacznego.






3 komentarze:

  1. Pysznie wygląda, a z domowym chlebkiem będzie smakowała rewelacyjnie :-)

    OdpowiedzUsuń