Kontakt: dorotaw79@gmail.com

poniedziałek, 16 stycznia 2017

Pomidory nadziewane groszkiem i mozzarellą

Dzisiaj na talerzu mamy, pomidory nadziewane groszkiem z mozzarellą i zapiekane.
Jest to świetny dodatek do pieczonych mięs lub jako danie samodzielne.


Składniki:

Pomidory.
Groszek zielony mrożony.
Mozzarella.
Sól.
Pieprz.
Bazylia.


Wykonanie:

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki odciąć wierzchołki i łyżką wydrążyć.
Groszek ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
Na jednego pomidora średnio daję 2 łyżki groszku i 2 łyżki mozzarelli.
Groszek mieszam razem z serem i przyprawiam.
Gotowym farszem nadziewam pomidory, jeżeli zostaje mi farsz to posypuję pomidory ułożone w naczyniu, można również posypać pomidory po wierzchu samym serem.
Zapiekam w piekarniku do momentu aż będą miękkie.











3 komentarze: